Denumirea în
muzeu:
Piuă de picior
Denumirea
locală:
Ciocane
Descriere
Unealtă pentru zdrobit seminţe (acţionată cu piciorul); energie umană
Zona
etnografică:
Ţara Haţegului
Provenienţa:
Nădăştia de Jos; oraşul Călan, jud. Hunedoara
Sector muzeal:
Procese şi procedee pentru obţinerea şi prelucrarea produselor animale şi vegetale, în scop alimentar
Grupare tematică:
Prelucrarea seminţelor oleaginoase
Face parte din ansamblul:
Tipul instalaţiei:
Piuă multiplă de picior (acţionată cu piciorul)
Categoria instalaţiei:
Piuă pentru zdrobit seminţe oleaginoase
Energia folosită:
Forţă umană
Tipul de acţionare:
Ciocanul acţionat cu piciorul (pârghie)
Forţa mecanică:
Oală de zdrobire
Stare de conservare:
Foarte bună
Autorul fişei:
Valer Deleanu