Denumirea în
muzeu:
Pătul pentru mălai
Denumirea
locală:
Pătul cu coteţ de porci
Descriere
Pătul format din două elemente: parter - coteţ; spaţiu de depozitare a porumbului.
Provenienţa:
com. Bălăneşti, jud. Gorj
Sector muzeal:
Procese şi procedee pentru obţinerea şi prelucrarea produselor animale şi vegetale, în scop alimentar
Grupare tematică:
Pomicultură
Face parte din ansamblul:
Tipul construcţiei:
Anexe gospodăreşti
Categoria construcţiei:
Construcţie anexă multifuncţională
Planul construcţiei:
TIP: -dreptunghiular; DESCRIERE: -
Pardoseala construcţiei:
nivel I: pământ bătut; nivel II: scândură
Pereţii construcţiei:
MATERIAL: -lemn de stejar; lemn de brad; TEHNICA: -tăiat; cioplire; încastrare; fasonare; şlefuire; încheiat; IMBINARE: -cheotori drepte
Şarpanta:
TIP: -în două ape
MATERIAL: -lemn de brad; lemn de stejar; TEHNICA: -tăiere; cioplire; fasonare; crăpat; IMBINARE: cheotori drepte
Învelitoare:
MATERIAL: -lemn de brad; TEHNICA: -tăiat; crăpat; "tras pe scaun de şindrilar"; ÎMBINARE: -cheotori drepte
Inscripţii:
TRADUCERE: -; AMPLASARE: -; ÎMBINARE: -cheotori drepte
Autorul fişei:
Ciprian Ştefan