Categoria:
ANSAMBLU
Denumirea în muzeu:
Cămară de alimente
Denumirea locală:
Pejniţă
Descriere
Este realizată pe două niveluri monocelulare. Uşile sunt construite cu tăblii şi prinse în balamale metalice. La etaj, pe toată lungimea faţadei, cămara prezintă o prispă frontală, sprijinită pe doi stâlpi, care conferă întregii construcţii fast şi monumentalitate. Acoperişul în 4 ape este din paie călcate.
Zona etnografică:
Sălaj
Provenienţa:
Răstolţu Mare, com. Buciumi, jud. Sălaj
Etnia:
români
 

Sector muzeal:
Procese şi procedee pentru obţinerea şi prelucrarea produselor animale şi vegetale, în scop alimentar
Grupare tematică:
Cămări, pătule, crame

Ansamblul este format din:
Tip ansamblu:
Cămară
Datare:
începutul secolului XX; 1901 - 1920
Bibliografie:
Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Dumbrava Sibiului). Catalog, Sibiu, 2007, p. 133
Autorul fişei:
Valer Deleanu
Data fișei:
27.03.2001
 
Scroll